Jag gillar förvisso när mat går snabbt att göra, men att äta får gärna ta hur lång tid som helst! Massor av tuggmotstånd och glada fibrer gör hela kroppen härligt tillfredsställd.
Jag älskar rätter med massor av olika smaker, där man får upptäcka sig igenom hela måltiden och hitta nya små överraskningar fram till sista tuggan.
Och - jag fullkomligt avgudar raw food. För att inte tala om raw meat! Min lammstek ska vara blodsprängd, hamburgaren ska grillas röd och saftig, och nåde den fiskrestaurang som genomsteker sina pilgrimsmusslor. Torr havsmat ger nada dricks från min sida.
Dagens middag återspeglade samtliga tre ovanstående små crushes. En saftig, blodig bit högrev i vitlökssky, på en krispig sallad med söt crèma di balsamico, salt parmesan och små söta, saftiga tropiska hälsningar som tittar fram här och var i salladsbädden. Som att äta sig igenom en hel korg kinderägg med överraskning efter överraskning, fast så grymt mycket fräschare.
En bit benfri nötkött
Smör, att steka i
vitlök
havssalt
pepparblandning
Blandad bladsallat, gärna olika färger
Färska champinjoner
körsbärstomater
vindruvor, kärnfria
färsk mango
paprika. jag använde vit
rikligt med olivolja och crema di balsamico
riven parmesan
Stycka köttbiten i lagom stora bitar - kanske olika stora om sällskapet är av olika mening om hur genomstekt köttet ska bli! Små bitar blir genomstekta snabbare än stora. Pressa vitlök och stryk på köttbitarna under stekningens gång, salta och peppra efter smak.
Hacka upp och blanda alla grönsaker och frukter till salladen. Lägg upp rikligt med sallad på varje tallrik, ringla på olivolja och créma. Toppa med parmesan. Lägg en köttbit ovanpå salladen och häll lite vitlökssky över.
PS. Man kan använda vanlig balsamvinäger istället för créma. Créman har dock en sötare, mildare smak som gifter sig väldigt väl med rättens tropiska inslag. Dessutom är det svårare att göra snygga zebragarneringar med vanlig balsamvinäger... ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar