måndag 13 september 2010

Kyckling!

Måste bara skriva upp den här middagen innan jag glömmer bort vad jag gjorde... Tyvärr är den redan uppäten så det blir ingen bild den här gången. Men gott är det vill jag lova!

Fyllda kycklingfiléer på rotfruktsbädd. 4 portioner

4 stora kycklingfiléer, halvtinade
50 g brieost
50 g gorgonzola
4 skivor parmaskinka
15 g valnötter
3 stora morötter
3 palsternackor
2 msk flytande honing
salt, peppar, rosmarin och dragon

Skala och strimla rotfrukterna. Hacka valnötterna grovt. Skär en "ficka" på längden i varje kycklingfilé, som man gör när man fyller en baguette. Skär brieosten i skivor och fördela skivorna jämnt i fickorna på två filéer. Rulla ihop skinkan och lägg två skivor i varje briefilé. Smula sönder gorgonzolan och smeta in fickan på de två andra filéerna ordentligt. Tryck in valnötshack i gorgonzolafiléerna. Lägg alla fyra filéer i en ugnsfast form tillsammans med strimlade rotfrukter. Strö över rosmarin, dragon, salt och peppar. Sprinkla över honung. Stek i mitten av ugnen i 200 grader i ca en halvtimme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar