torsdag 7 oktober 2010

Solsoppa

Den här soppan är en sån där ät-upp-det-som-finns-i-kylen-soppa, eftersom jag åker bort i sexton, sjutton dagar imorgon. En liten solklick i höstmörkret. Funkar både kyld och rykande het.

Morots- och apelsinsoppa, 4 portioner

6 stora morötter
2 stora apelsiner
1 burk kokosmjölk
1 burk kidneybönor, avrunna
4 cm färsk ingefära
2 tsk limejuice
1,5 dl persiko/passionsyoghurt
3 msk messmör
1 struken tsk röd currypasta
2 tsk gurkmeja
4 msk kokosflingor

Skala och hacka morötter, apelsiner och ingefära. Koka morötterna mjuka. Häll av kokvattnet. Tillsätt apelsin, ingefära, lime, yoghurt, messmör, curry och gurkmeja och mixa ett tag tills det blir en riktigt jämn, krämig smet. Tillsätt kidneybönorna. Häll upp i portionsskålar och garnera varje portion med 1 msk kokosflingor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar