lördag 29 januari 2011

Men UNGE!

Barnavårdscentralen beskriver så fint att man börjar att ge grönsaker innan frukt och bär, för att det annars kan blir svårt att vänja barn vid alla grönsaker som inte smakar lika sött. Så det rådet tog jag snällt och lydde. Grönsaksintroduktionen gick så bra, så bra, hon tog sina morötter och broccoli och allt vad det var. Sedan kom mosad banan, och äpple, björnbär och jordgubbar, riktigt populärt det med. För att inte tala om barngröten till kvällsmålet. En riktig höjdare. Nu får hon fisk också, en puré på pangasius, rotselleri och persilja.

Men..! Nu när hon prövat allt detta så har hon börjat få för sig att hon inte vill ha annat än sina absoluta favoriter! Plötsligt är ärt- och broccolipuré till frukost inte värdigt lilla damen, och den förr så populära söta moroten möts av en liten knipmun till lunch! Nej nu. Dags att ta till nya strategier.

Frukosten består numera av fisk med fruktmos istället för grönsaksmos. I lunchen smyger jag ner lite rivet äpple. Och när ärtpurén serverades ovanpå den älskade gröten så gick den ner. Nu är allt tydligen okej igen. Konstiga barn...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar