onsdag 4 maj 2011

Kamouflerat misstag...

Såhär gör man Kyckling Almondre Au Four. Typ.

  1. Misslyckas fatalt med din gazpacho blanco (spansk, kall mandelsoppa) genom att överdosera med vitlök.
  2. Riv dig i skallen ett tag och fundera på hur farao vi ska rädda det här, då.
  3. Kom på att du har fyra feta kycklinglår i frysen. Och lite bulgur. Hmm... *låt kugghjulen knacka*.
  4. köp hem lite blandade rotfrukter och nån lök - t.ex. fyra morötter, två palsternackor, en sötpotatis, en purjolök, en nätt liten handling á 16 kr - och fixa ihop en improviserad "kyckling i det gröna"! Grundreceptet kommer från arla och kan läsas här, sedan kan man byta ut i princip allt mot vad du råkar ha hemma. Som du ska göra nu. Sprid ut lök- och rotfruktshack i en långpanna, strö på valfria passande örtkryddor. Lägg på de tinade kycklinglåren. Dränk allt i "gazpacho blanco katastrofo", salta och peppra, kör in i ugnen på 200 grader ca 45-75 minuter beroende på ugn och hur stora låren är. Mina landade på en timme drygt. Det är färdigt när du kan sticka en gaffel djupt i den tjockaste delen av låret och saften som kommer ut är genomskinlig. Är den röd - fortsätt grilla ett tag till.
  5. Servera med bulgur och sallad.
Såja. Balans uppnådd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar