fredag 10 december 2010

Aventuras en Estocolmo

Hehe, nu kör vi spanska också :P

Första dryga dygnet i kära hufvudstaden (/hemstaden?) är avklarat. Det har varit kulkul. Har hittat siupersnygge strumpar på åhléns - måste fota - studerat storstadspopulationens utbud på tuben, rullat nerför en backe, gjort kullerbyttor och åkt iskana nerför snöpackade trappor i Tekniska Högskolans entrégård iklädd min älskade jetefula 80-talsoverall...

Ett stockholmsbesök är inte komplett utan ett besök hos härliga ELIN och hennes knasfamilj! Dagens lunch blev hemlagad kinabuffé med vållullal, nudlal med wokglönsakel, "mandarinbiff" (fast i brist på mandarin och biff så blev det egentligen apelsin-fläskfilé, lika gottigott det!) och himmelsk crunchy jordnötssås. Åsså lite kaffe till konstnärsverkstaden. Försökte göra skummjölk att toppa med, men misslyckades totalt den här gången! Det ska tydligen vara lättmjölk, mellanmjölk funkar inge vidare av nån anledning.

Annis och farmors tavlor tjoffsades ihop i ett nafs på en dryg timme. Blyerts och tusch. Behöver inte vara mer avancerat än så, egentligen. Draken med Knut blev riktigt bra, en grafisk oskuggad sketch med komisk twist. Men - nu vill jag öva på att göra tornugglor. De jag fick till var ett hyffsat första försök, men lite väl serietidningsaktiga. Nästa gång blir det bättre!

Dina är visst poppis vartän hon hamnar. Antingen hon sprattlar på en filt på golvet bland Elins familjebusar, sitter i min famn hos kompischar eller åker buss och tunnelbana. Imorrn blir hon terroriserad av mina kusiner, faster och inte minst farmor... Undrar om hon kommer få en lugn stund. Social stimulans lider hon ingen brist på, ialla fall. Inte konstigt att hon har blivit en sån pratkvarn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar