tisdag 28 december 2010

En vardag med helt vanligt boobflash och brödbak klockan sex på morgonen

Dagen har ideligen bjudit på överrumplande överraskningar.

Det började imorse. Jag gick upp efter sista nattamningen. Klockan var sex när jag satte igång ett brödbak. Eftersom jag inte hade tillräckligt med mjöl till mina morotslimpor, så fick hälften av degen bli morotsbiffar som jag stekte i ugn. Medans bröden jäste, gjorde jag rent badrummet. Sen vaknade lillplutt, och fick sig en grundlig och omsorgsfull skötning med påföljande morgonmassage. Sen fick hon sina vitaminer och morotspuré till lunch, och lite sitt-träning i matstolen på det... Och när hon slocknade en kortis passade jag på att 1) skicka iväg en massa babymodell-ansökningar till diverse tänkbara företag, 2) lämna lägenhetsnummer till skatteverket och 3) kolla in lite fakta om bebismat och utvecklingsgrejs... När klockan var tio ringde jag Nico och undrade när det funkade att träna idag. Och så kollade jag på klockan igen... Funderade ett tag... Hon är tio. Tio. På fyra timmar har jag hunnit med mer än jag annars brukar göra på, typ, två dagar! Jisses vad man var produktiv idag!

Och så fick jag reda på att nej, det blir ingen träning förrän senare, för Nico hade tänkt komma över och laga en lunch till oss båda. Nämen..! Vad gulligt. Okej.

Sen stack jag in till stan och mötte upp Anjelika. Satte mig och ammade på Kuriosa, och upptäckte att... Hmm... Dagens outfit gjorde amningen lite väl vågad... Pushup-BH och skjorta. Man kan knappast flasha mer iögonfallande. Sorry 'bout the Milf-effect. Hoppas jag inte generade de äldre gästerna på kafét.

En toblerone senare och träningen gick som i spin (och det råkade vara spinning också, aahhahahahah). Puls-spinning, d.v.s. vi hade pulsband på oss och mätte hur mycket vi skulle ta i utefter vår individuella maxpuls. Jag lyckades komma upp i den högsta pulsen jag någonsin haft på en friskisträning! 93 % av max! Yahoo!

Jag lämnade spår efter mig i duschen... En blöt, blå pöl. Mitt blåtonade hår fäller färg. Folk tittade lite undrande, som att de tänkte "ska det se ut sådär"...

Och väl hemma tänkte jag att jag kan lika gärna avsluta denna produktiva dag med att koka upp palsternackan och potatisarna medans skruttan sparkade omkring på filten på golvet med sin nya bitleksak - en rosa fot, fylld med vatten som man kan frysa för lindring av kliande, växande tänder - i högsta hugg. Gjorde potatismos till mina morotsbiffar till middag, och förberedde palsternackspuré till plutt till morgondagen. Känner mig jättehusmoderlig. Rätt mysig känsla faktiskt :)

Nä, ska man ta och vara lite lat imorrn kanske...

2 kommentarer:

  1. Låter som du kör på, även såhär i julhelgstider :)

    Massor av folk som inte gör något alls dessa dagar. Här i tyskland så är har det vart industrisemester fram tills igår/idag. Typ allt har vart stängt sedan vi landade tills idag.

    SvaraRadera
  2. I min småbarnstillvaro existerar inte helger... Men ibland ger jag kropp och knopp ledigt en onsdag.

    Jag trivs med att vara aktiv :)

    SvaraRadera