Det börjar dra ihop sig nu. Om två veckor är jag insnörpt i ett insparksförfarande jag antagligen sent lär glömma. Nico mässar härhemma om hur förnedrande och förlöjligande och onödig denna högskolans tradition är, men nej! Emma lyssna icke på det ordet! Jag SKA bli blöt, mjölig, kladdig bakom öronen och få blåmärken på varenda utstickande del av kroppen. Och "ha jättekul och träffa massor med nya kompisar", som insparksprogrammet utlovar. Vi får se om löftena håller...
Tankarna börjar samlas i en riktning nu. Helt klart. Jag närmast scannar igenom matmagasin efter matmagasin, kollar hur reportagen är skrivna, vilka sorters recept som representeras. Allt för att förbereda inför en kommande... Tja. Matblogg eller reportertjänst, vi får väl se vart det bär. Lite extraklirr i kassan vore ju inte dumt medans terminerna fortlöper.
Kollat lite hur Michelinguidens inspektörer arbetar. De som ger stjärnor åt restauranger, alltså. De skickas tydligen ut i högsta hemlighet, och bedömer varje krog helt anonymt. Dessa inspektörer kommer från början oftast från restaurangbranschen och har ett antal år i bakfickan, innan de sätts på en sexmånaders internutbildning för att präglas av Michelinguidens kvalitetsstandard. Enas i tankesätt. Värsta mat-spion-ligan...
Oooooooooh snart snart snart snart snart börjar allting! Almanackan är fylld av första veckans grejer... Visserligen sätter inte själva studierna igång på allvar förrän veckan efter, men det finns en hel del föreläsningar att gå på redan första veckan. Sen är det fest hela nätterna verkar det som... Puh. Kommer en småbarnsmamma orka? Vi får se...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar